HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (29 fő) Szomb. Május 03, 2014 6:36 am-kor volt itt.
Latest topics
» Végzet Ereklyéi
Pént. Feb. 13, 2015 8:24 am by Vendég

»  ⊰ Mysterious New Orleans
Kedd Nov. 25, 2014 8:23 am by Vendég

» Elkészültem!
Csüt. Okt. 09, 2014 8:31 am by Hailey Winslow

» Hailey Winslow
Csüt. Okt. 09, 2014 8:30 am by Hailey Winslow

» London Life
Szer. Szept. 10, 2014 3:50 am by Emilia Russ

» Gitta & Ivy közös lakrésze
Szer. Szept. 03, 2014 12:06 am by Ivy Thornton

» Szaklista
Pént. Aug. 15, 2014 3:01 am by Anna Smithwick

» Avatarfoglaló
Pént. Aug. 15, 2014 2:57 am by Anna Smithwick

» Anna Smithwick
Pént. Aug. 15, 2014 1:23 am by Sosie Morgenstern


Share | 
 

 Sylas Drayden

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
avatar

Sylas Drayden
::say something : 6
::born this way : 2014. Apr. 27.
Age : 28
::where we belong : Theta

Theta


TémanyitásTárgy: Sylas Drayden   Hétf. Ápr. 28, 2014 8:51 am

Sylas Drayden

S aggódva nézi mind, ki szeretni szeretné,
vagy, látva, mily nyugodt, s csodálva, van aki
gyötörni kezdi, hogy jaja szavát vehetné
s kegyetlen ösztönét próbálja rajta ki.


Teljes név: Sylas Drayden
Becenév: -
Születési hely és idő: Winnipeg, Kanada, 1990. 02. 01.
Play by: Jackson Rathbone
Csoport: Theta
Érdeklődési kör: széles, de bölcsészettudományra jár
Kapcsolat a családdal: Már csak a nagybátyja él, akivel tudnak egymás létezéséről, ha muszály váltanak is pár szót, egyébként ennyi.
Ezek vagyunk mi:

Két első generációs alter:
Bartek - Ő képviseli a rendszert kifelé, tehát az ő megjelenéséhez, viselkedéséhez igyekszik alkalmazkodni mindenki. Ő játssza el Sylast. Sokszor a naivitásig kedves, visszahúzódó, félénk személy. Kellemes társalgó, megnyugtató partner, élvezhető humorral fűszerezve. Hatalmas empátiával rendelkezik, de erősen önbizalom hiányos, ezért a háttérbe igyekszik húzódni amennyire csak tud. Tehát egyáltalán nem egy nagy társasági ember, de talán épp ezen tulajdonságainak összessége teszik őt jó külső képviselővé, hiszen az a cél, hogy senki se vegye észre se őt, se a többieket. Nem képes haragot, gyűlöletet vagy agressziót érezni. Humán beállítottságú, a filozófia, etika, irodalom, és a legkülönfélébb művészetek foglalkoztatják. Nagyon kreatív, igazi kis hóbortos, álmodozó művészlélek. Rosszul bírja a nyomást, a rá nehezedő nyomasztó felelősséget, emiatt is dohányzik.

Caius - A két első generációs, tehát legerősebb személyiség egyike, manipulatív gyűlölet- és életveszélyes agresszív-alter szadista hajlamokkal. Fizikailag is a legerősebb alter, úgy két és félszer nagyobb teljesítményre képes, mint pl Bartek. Hozzá képest gyorsabb is és kevésbé fáradékony, sőt az érzékszervei is jobbak nála. A fájdalmat nem érzi, (viszont az őt előhívja!), de a sérüléseket igen. Az emlékezete minden őt ért valós vagy vélt sérelmet, illetve az azt elkövető személlyel kapcsolatban minden később felhasználhatót rémisztő pontossággal eltárol. (Egyébként szelektív memóriával rendelkezik.) Teljesen végletes ő is, néha olyan, mint egy vadállat, akár tárgyakat is képes megtámadni, néha viszont egészen jól alkalmazkodik és a maga hátborzongató auráján keresztül megnyerő is tud lenni, ha épp arra van szüksége. Egocentrikus és van benne egy csipetnyi megalománia is. Erősen ajánlott elkerülni. Caius az egyetlen, aki képes a rendszerrel szembe menni, holott az nagy részben éppen az ő kordában tartása miatt jött létre.

Kívülről beemelt személyiség:
Daisy - Gondoskodó, családcentrikus, egy viszonylag régimódi, konzervatív anyakép megtestesítője. Szeret alkotgatni, (bár érzéke egyáltalán nincs hozzá), főzni, pletykálni, nevelni a körülötte lévő embereket. Végletes személyiség, ha boldog és pozitív, akkor sugárzik, ha bal lábbal kelt, akkor igazi hárpia. Emellett hűséges, állhatatos, szórakoztató és nagyvonalú. Hozzáállása mindenhez magabiztos. Sokszor nélkülözi az alkalmazkodóképességet, emiatt gyakran kerül összeütközésbe. Szereti a játékot, a szórakozást, a társaságot, akkor érzi magát a legjobban, ha a figyelem középpontjában lehet. Meglehetősen hiú, szereti, ha dicsérik és csodálják, gyengepontja, hogy a hízelgésnek nem tud ellenállni. Egyébként végtelenül egyszerű lélek, a logikus gondolkodással sokszor meggyűlik a baja és nagyon könnyen manipulálható. Vannak benne önmegvalósításra késztető hajlamok is, de elnyomja őket. Ezt a feszültséget viszont néha másokon vezeti le a hisztijeivel, előfordul, hogy mártíromkodik.

Belső irányító:
Prospero - A racionalitás, gyakorlatias megoldások és az elme embere. Ő látja el a szervezői feladatokat a rendszeren belül. Ismer minden altert, tudja, hogy működnek a dolgok, és mi miért történik. Ennek ellenére előfordul, hogy szembesülnie kell azzal, hogy nem olyan erős, mint szeretné, és csak tanácsot tud adni a rendszernek a hathatós beavatkozás helyett, mellyel máskor mindent a helyére tesz, hisz igazi vezető egyéniség. Elsődleges ismertetőjele a teljes érzelemmentesség, és a hideg, számító, cinikus gondolkodás. Ez utóbbi nem azt jelenti, hogy képtelen felfogni és értelmezni az érzelmeket - gyakran épp ennek ellenkezője jellemző rá, - hanem csak azt, hogy képes kikapcsolni azokat. Emiatt is a manipulatív megoldásokat preferálja, kifejezetten szeret vitatkozni, akár más alterekkel, akár külsősökkel. Jellegzetes vonása még a kritikus szellem, amivel saját és ismerősei tevékenységét egyaránt elbírálja. (Ennek oka lehet talán a lelke mélyén megbúvó kisebbségi érzés.) Alapvetően rendes, sőt pedáns. Könnyen felhúzza magát például azon, ha valami nem a helyére kerül vissza, vagy ha morzsa pottyan a szőnyegre. Még talán épp hogy tűrhetően rend- és tisztaságmániás. Érdeklődési körébe tartozik az orvostudomány, melyben előszeretettel képzi magát, gyorsan tanul.

Protector:
Molior - A belső rendfenntartásért felelős, ő kényszeríti a szabályok betartására a renitenskedő társait, valamint a rendszer külső védelmét is ellátja. Prosperonak engedelmeskedik főleg, de alkalomadtán Bartektől is elfogad utasításokat. Sosem jön elő ok nélkül, tehát ha megjelenik, biztos, hogy sikerült valami olyat tenni, vagy mondani, amit nem kellett volna. Amit még el lehet róla mondani, hogy nem egy teljes személyiség, érzelmektől mentes munka alter végtelen monotonitástűréssel. Épp emiatt általában ő végzi el az egyhangú, de elkerülhetetlen munkákat is, amihez senki másnak nincs kedve. Gyakran asszertíven és rövid tőmondatokban kommunikál, emellett jellemző rá egyfajta hűvös távolságtartás, például az udvarias magázódás. Kívülről talán egy kemény ajtónállóhoz lehet a leginkább hasonlítani, belülről pedig a rendőrségnek.

Eredeti:
Sylas - Caius megölte


[You must be registered and logged in to see this image.]


story of my life

Hogy ki vagyok én? Egy alter. Vagyunk már egy páran. A jelenség neve, aminek a létünket köszönhetjük: disszociatív identitászavar. Lassan több, mint egy évtizede élünk a többszörös személyiség nevezetű csomagban, szóval azt hiszem most már kifejezetten jól funkcionál a rendszer, amit létrehoztunk. Mindent megteszünk, hogy a többségiknek (akik belül egyedül vannak) ne tűnjön fel semmi. Igyekszünk beolvadni, eddig sikeresen. Csak feleslegesen bonyolítaná az életet, ha tudnának rólunk.
Ez egy nagyon nehéz téma lesz számomra. De nagylevegő, belevágok...
Gyerekkoromban azt szoktam meg, hogy a legtöbb, amit elérhetek, ha levegőnek néznek és nem foglalkoznak velem. Akkor legalább nem bántanak. Számomra ez a normális állapot, ehhez igyekszem igazodni. Élőben a szeretet olyan érzést vált ki belőlem, hogy "fuss! itt valami nagyon nincs rendben!" Természetellenes. Ezért is igyekszem a biztonságos zónában maradni. Ha belegondolok, életemben egyszer éreztem erős, felém irányuló szeretetet: féltem is tőle rendesen. Ez nem jelenti azt, hogy ne ragaszkodtam volna hozzá én is bizonyos szempontból... Furcsa, ambivalens érzés ez az egész.
Azt teljes mértékben megszoktam, hogy utálnak, kínoznak, ismerős helyzet, de érthetően ehhez az élményhez nem ragaszkodnék. Bírom, ha muszáj, hiszen bírnom kellett évtizedeken át.
Szóval nem vagyok jó az emberi kapcsolatokban, amúgy is meghalt már mindenkim, vagy ha nem, én szakítottam meg velük a kapcsolatot.
Meg ott van még Caius is, akit egészen egyszerűen nem merek élőlények közelébe engedni. Ezt pedig úgy érhetem el a legjobban, ha távol tartom magam mindenkitől. Észre sem kell venni. Erről viszont gyakran eszembe jut, hogy mi van, ha csak vele akarom elvitetni a balhét? (Ez így is van, kicsit több önbizalom, kevesebb gyávaság, néha kikészít a kishitűséged és aggályoskodásod...) De valószínűleg csak az óvatosság beszél belőlem.
Talán csak meg vagyok sértődve a többségiekre. Pontosabban félek tőlük. Dehát ezt hosszú idő alatt, hathatós munkával érdemelték ki.

Bartek

Bartek balladai homályát eloszlatva a történetünk fölül, tömören a lényeg: Sylas gyerekkora kegyetlen volt, embertelenül bántak vele. Az olyanokból, mint ő, ha nem multi lesz, akkor öngyilkos. Még egészen fiatal volt, mikor talán nem is tudatosan, de a túlélése érdekében szerepeket vett fel. Szüksége volt valakire, aki a megváltozott viszonyok között szívből mosolyog helyette, amire ő már nem volt képes. És szüksége volt valakire, aki harcol helyette és megvédi. Így létrehozott két álarcot is, hogy elrejthesse valódi arcát, ha épp nem volt kedve előmerészkedni. Innentől kezdve viszont lassan kicsúszott a kezéből az irányítás. A személyiségeinek szétválása véletlen volt, nem akaratlagos. Sylas darabjaira hullott. Így született meg Bartek, aki mindazt a kevés jóságot képviselte, amit még nem öltek ki Sylasból.
Ekkor teremtette meg Caiust is. Ő eredetileg arra volt kondicionálva, hogy védje meg az eredetit. Azt hiszem Sylas valahogy általa ki is akarta élni az agresszióját, már gyermekként. Bántani akart másokat, visszaadni, amit ő kapott, de kezdetben ez még nem volt tökéletes, csak később adta Caiushoz ezt a mentalitást, mikor teljesen levált a tudata.
Nem sokkal később, mikor felfedezte magában a képességet önszuggesztióra, alterek leválasztására, félig meddig tudatos próbálkozással hozta létre Daisyt. Azt hiszem ő valójában egy beemelt személyiség lehet. Valószínűsítem, hogy a korai halált halt édesanyját is szerette volna vele pótolni.
Három évet töltöttek el így, teljes káoszban, nem is értem, hogy nem lepleződtek le, de egyértelműen időzített bombaként ketyegett odabent ez az egész, s váratlanul el is szabadult a pokol egy napon.
Állítólag Caius, aki egy lelki tortúra után felülírta létének alapelvét, vagy legalábbis ideiglenesen elnyomta, megölte az eredetit és átvette az emlékeit (meg a képességei egy részét is). Nem csoda, hogy saját magát a jogutódjának tekinti. Ez elég durván hangzik, ritka az ilyesmi még multi körökben is.
De Barteket sem kellett félteni akkoriban, felvette a kesztyűt Caiussal szemben és kitartóan állta a sarat, ameddig csak bírta. Felismerve a helyzetet, ő kezdte el a rendszer felállítását. Ő hozott létre már minden későbbi altert, köztük engem és Moliort is. A rendszer működéséről szóló értekezéssel nem untatnám a nagyérdeműt, talán egy alkalmasabb időpontban. A lényeg, hogy a szövetségünk erős, így egész hathatósan vissza tudjuk fogni Caiust. (Na ne nevettess)

Prospero


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

Amabell Lewis
::say something : 293
::born this way : 2014. Apr. 12.
Age : 25
::where we belong : a Hollis egyetem Sigma házában megtalálsz ; )
::one day : I hate everything about you... why do i love you?
::wayfaring stranger : ζ ○ sweet disaster ○ ζ

Sigma


TémanyitásTárgy: Re: Sylas Drayden   Csüt. Május 01, 2014 4:55 am

Elfogadva!

Üdv... mindenki! Nem hazudok, ha azt mondom, hogy életemben nem olvastam még ilyen klassz előtörténetet. Egyedi volt, érdekes és precízen felépített. Legfőképp talán azért is tetszik, mert érdekelnek az ilyen tudat hasadásos témák, szóval megfogtál vele. Elfogadom a karakterlapod. Rángasd elő valamelyik éned és nyomás játszani! És persze, jó szórakozást nálunk ^^

ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]
ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]
ϟ [You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
A kis dolgok a legértékesebbek - egy halk szó, egy pillantás, egy mosoly.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Sylas Drayden

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
HOLLIS UNIVERSITY :: karakterek :: elfogadottak :: Theta tagok életrajza-